Odličen rezultat Ajdovskih igralcev

18. aprila se je v Izoli, natančneje v Kava Bar Tisa odvil 5. turnir Lige kalčeto, ki letos praznuje že svojo 10. obletnico. Na obalo samo se odpravili v malo šibkejši postavi in sicer Jani Kete, Matej Puc, Andrej Krečič in Tomaž Čoha. V celoti sta barve ajdovskega kluba branila samo Puc in Kete, ostala dva igralca pa sta moči združila z obalnimi kalčetisti in kalčetistkami.

Nabralo se nas je zavidljivih 22 parov in vsi smo pričakovali še en odličen turnir – in kako prav smo imeli. Postava Kete/Puc se je tokrat uvrstila med nosilce in tako preskočila kvalifikacije. Če je mogoče izgledalo, da sta bila zaradi tega kaj prikrajšana se je že na prvi tekmi pokazalo popolnoma drugače. Srečala sta se s soigralcem iz kluba Čoho, ki je tokrat igral z Izolanom Tilenom Pircem, ki se je po dolgem času spet vrnil na “zelenice”. Suvereno sta odpravila prvo prepreko ter se v nadaljevanju srečala z aktualnia državnima prvakoma Matejem Vidergarjem ter Davidom Preslom. Tekma je trajala kar nekaj časa, na koncu pa so živci vzdržali in tako sta se ajdovca veselila uvrstitve v polfinale. V polfinalu sta se srečala z uigrano dvojico Ukota/Rižner, ki jima je preprečila nastop v finalu.

 

Na koncu sta zasedla odlično četrto mesto, kar je do sedaj najboljši uspeh ajdovskih igralcev na obalnih tekmovanjih. Fanta – kapo dol, dje!

Kete in Puc

Kete in Puc

Posted in Novice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *