Dobri rezultati finalnega turnirja Lige Kalčeto

Člani ŠKD Črn plamen smo tekom leta redno obiskovali Ligo kalčeto, ki jo že več let zapored organizira prijateljsko društvo ŠKD Bela tema iz Kopra. Liga kalčeto je najstarejša liga, ki poteka v Sloveniji in zato konkurence nikoli ne zmanjka, rezultati so nepredvidljivi in tekme napete do konca. Koprčani so letos organizirali pet turnirjev, ki so šteli za točke v ligi. Turnir se je odvijal v soboto 15. junija 2013 v lovski koči v Podgorju, kamor se je odpravila ekipa sedmih igralcev iz društva Črn plamen.

Na turnirjih, ki so potekali med sezono je ekipa Buldožer (Teo Kovač, Tomaž Čoha) zbrala dovolj točk in se zato uvrstila med elitno šestnajsterico, ki se je pomerila v pro delu. Organizatorji so se odločili, da je tudi ekipa Klip (Matej Puc, Jani Kete) med sezono pokazala dovolj znanja in napredka, da si zasluži igrati med najboljšimi. Turnir je potekal v treh delih kjer so bili igralci najprej razvrščeni v štiri skupine po štiri ekipe, naprej pa so se uvrstile tri ekipe. V drugi del tekmovanja sta se uspeli prebiti obe ekipi. Ekipa Buldožer se je po napeti prvi tekmi, ki jo je za las izgubila, v drugi tekmi pomerila s favorizirano ekipo Barcelona07 (Simon Zorman, Rok Slokar), ki je slavila tudi na našem turnirju. Po uvodni tremi, se je ekipa Buldožerjev zbrala in gladko opravila z nasprotniki z rezultatom 2:0 v setih. Tudi to nažalost ni bilo dovolj za napredovanje v tretji in zadnji del tekmovanja tako, da je bilo igranja za naše igralce konec.

Ni pa se vdala ekipa Kerozin (Nejc Ukmar, Rok Remec), ki se je borila v amaterskem delu lige. Po dolgotrajni borbi v finalu sta si prislužila naziv najboljših amaterjev v letošnji ligi kalčeto in domov prinesla tudi lovoriko. Za izkazano borbo in dobro igro jima čestitamo.

S seboj smo imeli tudi odličnega fotografa, ki na žalost ni dobil soigralca za igranje na finalu, ampak je vseeno, iz veselja do igra in seveda fotografije odšel z nami in posnel nekaj posnetkov, ki se bodo zagotovo vtisnili v spomin vsakega udeleženca tega turnirja in privabili nove igralce in obiskovalce. Govora je seveda o Janu Čermelju, ki nas vedno znova preseneča s svojimi fotografijami in posnetki.

Vse igralcem čestitamo za udeležbo in upamo, da se tega turnirja naslednje leto udeležimo v še večjem številu.

 

Pokal za osvojeno prvo mesto med amaterji.

Pokal za osvojeno prvo mesto med amaterji.

Posted in Novice.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *