Mušice na Kaševem letnem vrtu skoraj požrle igralce

Hudo je bilo. Borba. Mušice. Ampak zmagovalci se niso dali in domov odnesli odlične suho mesnate nagrade (kar so mušice pustile). 🙂

Tako torej, turnir Ajdovščina Open Air, ki smo ga organizirali v okviru Kaševega letnega vrta (www.kas.si) je za nami. Turnir je bil nekaj posebnega že zaradi tega, ker je bil izpeljan na prostem in to je turnirju dalo posebno atmosfero. Za dodano napetost je poskrbel sistem igranja. Tokrat smo se odločili za sistem žrebanih dvojic, ki je nekaj novega v naših koncih, ponuja pa boljše razporejanje igralcev ter manjša razliko med malo boljšimi igralci, ki redno igrajo in tistimi, ki bi si radi skrajšali večer ali poizkusili kaj novega. Štirikrat se je žrebalo v skupinskem delu, še enkrat pa v eliminacijskem delu, ki se je igral po sistemu dvojnega izpadanja (double elimination oz. repasaž sistem), ki vsaki ekipi omogoča, da izgubi dvakrat. Več o sistemu si lahko preberete na Wikipediji.

Repasaž

Repasaž

Tokrat ste se izkazala naša člana Zdenka Likar in Andrej Krečič, ki sta v finalu premagala dvojico Nejc Ukmar – Tomaž Čoha in tako domov odnesla izvrstno suhomesnato nagrado.

Zahvaljujemo se vsem igralcem in gledalcem, ki jih ni bilo tako malo, da so prišli in nas podprli s svojo udeležbo. Pravtako se zahvaljujemo Klubu ajdovskih študentov in dijakov za povabilo k organizaciji tega turnirja v okviru njihovega, že tradicionalnega, letnega vrta.

Verjetno se sprašujete kaj je bila tista stvar na začetku z mušicami. Ker je turnir potekal na odprtem se je na razsvetljavi, ki je bila postavljena relativno nizko nad mizami, nabrala ogromna (in s tem mislimo res ogromna) količina mušic, ki so nadlegovale igralce in smetile igralno površino. Zaradi njih smo morali turnir začasno zaustaviti, da smo preselili mize in ponovno nastavili razsvetljavo, da smo lahko igranje nadaljevali. Mislim, da smo prvi v Sloveniji, ki so jim mušice ogrozile izvedbo turnirja. 🙂

 

 

 

Posted in Novice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *