#PKL 2017/2018 – retrospektiva

Ko se v tem trenutku ozrem nazaj vse izgleda lahko izvedljivo. Kot da je vse uspelo samo od sebe. Kot, da noben turnir ni pretežak. Kot da nič več ni težko. Najbrž noben začetek poti ne izgleda tako, ko narediš prvi korak in tudi ta ni bila nič drugačna.

Lansko leto nekje, ne vem več točno kdaj, se je rodila ideja, da bi naredili kalčeto (namizno nogometno) ligo tudi v naši okolici. Ma zakaj bi jo delal? Ma zato, ker bodo turnirji blizu, ker se bomo srečevali lokalni kalčetisti, ker želimo pridobiti čimveč lokalni privržencev kalčeta, ker se mamo fajn in ker verjamemo da lahko! 

Primorska Kalčeto Liga

Primorska Kalčeto Liga

Kaj pa rabimo za ligo? Ja, logotip. Valda! No, če bi človek vedel koliko mozganja je šlo zata logotipu, koliko vrtenja slik, prilagajanja, obrezovanja… huh… nikoli si ne bi mislil, da je lahko izdelava logotipa tako zahtevna. 

Krasil je medalje za naboljše, pa pokal za najboljšega igralca in igralko. Hm… to je vse? Jaaa! Neč ga nismo uporableli! Ludivk, mi se ti od srca opravičujemo. Naslednja sezona bo tvoja!

 

1. turnir, Corner Bar, Nova Gorica

Prvi turnir je bil izveden 14. oktobra 2017 v Novi Gorici v Corner bar-u pod stadionom. Ker je bil to prvi turnir novo rojene lige smo organizacijo zaupali, sedaj že veteranu v organizaciji, Dimitriju Mitotu Vremcu. Jaz sem ga čez dan še klicaril v stilu: Mito, kej imš usje pod kontrolo? Rabiš de še kej prnjesemo? Mito, kej j panika? Mito, kej imš zadwosti miz? Ma ni blo ne… Mito je vse skupaj oddelal KO CAR. Čisto vsi, ki smo prišli na turnir smo si lahko v miru odprli pivo ali naročili swkč™. Res, na turnir imam same lepe spomine… topel poletni večer, prostor urejen, luči zadosti, temperatura ravno prava, natakarice prijazne, igre pa napete kot struna. Vse skupaj smo po turnirju zaokrožili z objavo:

2. turnir, Jack Bar, Bukovica

Za Bukovico sem že od samega začetka vedel, da bo nekaj posebnega. Alan Čoha, kot glavni organizator in all around stand up guy, kot bi zapisali Američni, ne zna razočarati. Visoko leteči plani od koče, do dvorane, do kuhanja golaža (al je bil bograč, se zares ne spomnim :)) so se na koncu zaključili v Jack Bar-u v Bukovici. Ravno dovolj velik za tri FABI mize, pokrita terasa, da nas ni močilo (dežja se tisti dan res ni manjkalo) in najvišja udeležba sezone so bili recept, ki je pričaral VRHUNSKO atmosfero. 

 

3. turnir, Ala Ala, Vogrsko

Po Bukovici je bilo na vrsti Vogrsko. Glede na turnir v Bukovici so imeli domačini težko nalogo in ene velike šulne za zapolnit. In so jih. Po svoje. Ker je tako prav. In ker je Boštjan Pišot… pač Pišota (https://www.noviglas.eu/vipavski-priimki-5/) :). Dežja z vetrom tokrat nismo imeli so pa v Ala Ala poskrbeli za DJ-a, ki je rolal muziko, dovolj prostora za tri mize, pekli pice, ki so jih lačni igralci razgrabili… Pa še par zanimivih imajo na Vogrskem… folk, ki izgine iz turnirja in noben ne ve kje je in pride nazaj, ko je turnirja že konec je recimo ena izmed njih. In seveda vpraša kdo je zmagal in če je kej še za pomagat. 😀 Da se na Vogrskem zraven igranja kalčeta, na veliko trguje s kripto valutami tudi ni ravno skrivnost. Všečen turnir, ki v prihodnjih letih obljublja še več.

 4. turnir, Na Livadi, Ajdovščina

In smo prišli tudi u Wajdušno. Domači kraj našega društva. Kjer je burja doma. In kalčet. Kot se za finalni turnir sezone spodobi smo zagotovili nič manj kot štiri mize, ozvočenje za napovedovalsko dretje, amaterski turnir in seveda unikatne pokale. Tukaj bi se še enkrat zahvalil Leotu Darišu in Woodpeckers, ki so naredili VRHUNSKI pokal za najboljšega igralca sezone. Muri Tisk pa je spedenal Zoodie za najboljšo igralko sezone.

Pokal za najboljšega igralca sezone 2017/2018

 

Ura 19:00, mize prištimane, naroda dwosti, čakalo se je samo napovedovalca, da je odpel svojo uverturo in smo začeli. Štiri mize so nam omogočile, da smo brez težav izpeljali glavni del tekmovanja s kvalifikacijami in dvojno eliminacijo. Časa pa je bilo dovolj tudi za amaterski pokal, ki se je izkazal kot must have. Samo poglejte te nasmehe… (No ja, nekateri izgledajo kot da imajo prebavne motnje :)).

Zmagovalci amaterskega pokala #PKL

Zmagovalca večera sta bila tokrat nepremagljiva Igor Pako Pavletič in Davide Cankar, ki sta se v finalu zoperstavila Janiju Kete in Matevžu Jerasu. Ker pa je zmaga obalnih mojstrov obračanja ročka ustvarila izenačenje čisto na vrhu lestvice je o končnem zmagovalcu sezone odločala publika.

Po glasovih ljudstva je tako nagrado dobil domačin Jani Kete. Zasluženo!

Najboljši igralec sezone 2017/2018

Najboljši in trenutno EDINI ČP hoodie si je priigrala Melita Mavrič, ki je skozi sezono pridno nabirala točke in se med ženskami uvrstila v sam vrh. Bravo!

Najboljša igralka sezone 2017/2018

Najboljša igralka sezone 2017/2018 je prejela unikaten hoodie.

Končni rezultati vseh turnirjev: https://crnplamen.si/pkl/

Slike: https://crnplamen.si/galerija/

 

Predsednikov pogled

Kot predsednik društva lahko rečem, da sem neizmerno zadovoljen s prvo, a gotovo ne zadnjo, ligo #PKL. Že dejstvo, da smo jo uspeli razpotegniti od Nove Gorice do Ajdovščine mi daje vedeti, da kalčet se igra in predvsem, da obstajajo ljudje, ki ga igrajo z veseljem. In to me vedno znova navdihuje, da se trudim in vsako stvar za kalčet naredim z ljubeznijo do igre in njenega razvoja. Kot sem ta zapis začel s pogledom nazaj in mislijo, da noben prvi korak poti ni lahek, lahko iz tega potegnem samo en čudovit zaključek, da si je včasih potrebno samo upati in iti nekam kamor prej še nisi šel.

Hvala vsem, ki ste vozili mize, prenašal luči in mene, dajali ideje in prišli igrat, gledat ali navijat na naše turnirje in s tem pripomogli k super vzdušju na vseh turnirjih! Iz srca hvala!

 

Posted in Novice.