Zaključeno državno prvenstvo v namiznem nogometu 2013

V soboto 19. oktobra 2013 je v Bar Hiša Mladih v Ajdovščini potekalo sedmo državno prvenstvo v namiznem nogometu. Preko leta so igralci zbirali točke potrebne za uvrstitev na turnirjih A-lige, Open turnirjih ter v klubskih oz. regionalnih kvalifikacijah. Tako so si nastop zagotovili tudi domači fantje, ki so na državnem prvenstvu nastopili prvič. Vse se je začelo nekako takole…

Tekmovalo se je v sedmih disciplinah v katerih so nastopali tako moški, kot tudi ženske. Letos je bilo državno prvenstvo v znamenju društva Udarni val iz Jesenic, saj so fantje pokazali zobe in si priborili celo vrsto lovorik. Igralci so se najprej pomerili v kategoriji odprto posamično, kjer je bilo v nadalnje tekmovanje že kvalificiranih 8 igralcev z državne lestvice, ostali pa so se kvalificirali preko regionalnih kvalifikacij klubov. Svojo premoč je, po pričakovanjih, pokazal igralec Udarnega vala, Simon Zorman, ki je pometel s konkurenco. Sledil mi je društveni kolega Luka Ržek, ki je prišel iz kvalifikacij ter Erik Sabolič, ki pravtako igra za Udarni val in je tudi Zormanov soigralec.

Nadaljevale so ženske in juniorji (do vključno 18 let), ki so se pomerili med sabo v posamičnih kategorijah. Med ženskami je po nosečniški odsotnosti slavila Jana Rožac, takoj za njo pa se je uvrstila Tjaša Kogovšek, kateri je sledila Marijana Sabolič. V ženskih dvojicah pa sta prepričljivo zmagali Jana Rožac ter Marijana Sabolič.

Med juniorji je, po krajši odsotnosti, naslov najboljšega odnesel Roman Klopčič iz društva Blisk, sledila pa sta mu  David Cankar iz Bele teme ter Marko Stupar, pravtako iz Bliska.

Letos so se na državnem prvenstvu pomerili tudi seniorji (nad 50 let), kjer sta se med seboj pomerila Jožef Kremzer ter Andrej Štih, oba člana društva Pik Nog. Lovorika je po zanimivi borbi, pripadla Kremzerju.

Na sporedu je bilo še klubsko tekmovanje kjer se je pomerilo 5 slovenskih namizno nogometnih društev in sicer Bela tema, Blisk, Udarni val, Pik Nog ter Črn plamen. Tudi v tem tekmovanju so igralci Udarnega vala pokazali iz kakšnega testa so narejeni in prehodni klubski pokal je za leto dni pripadel njim.

Na vrsti je bilo še tekmovanje v odprtih dvojicah. Ekipe, ki so na koncu sezone kraljevale na vrhu državne lestvice so pokazale, da niso zastonj na samem vrhu in se vse štiri uvrstile v polfinale. Največ znanja sta pokazala igralca Udarnega vala, Simon Zorman in Erik Sabolič, ki sta v finalu premagala dvojico društva Splavar, Tadej Breznik – David Potrbin. Tretje mesto je pripadlo predlanskim državnim prvakom Matevžu Jerasu ter Roku Šoštariču.

V našem društvu smo bili zelo veseli dobrega obiska, napetih bojev in dobre volje, ki so jo pokazali vsi nastopajoči. Vse to bi bilo težko izvedljivo brez vseh organizacij, društev in posameznikov, ki so nam pri izvedbi državnega prvenstva pomagali, zato je na mestu tudi nekaj zahval. Na prvem mestu gre zahvala Baru Hiša Mladih, ki so nam dali na voljo prostor in opremo, takoj za njimi je  Mladinski center Ajdovščina, kjer so nam posodili ozvočenje, dva kalčeta, nekaj miz in nam pomagali pri promociji dogodka. Pozabiti ne gre niti na KK Črn Trn, ki nam je posodil zmagovalne stopničke za vse najboljše tekmovalce. Zahvala gre tudi ekipi Pokaj (FB), za promocijo, Slaščičarni in piceriji Ajdovščina, ki nam je po promocijskih cenah ves dan vozila okusne pice. Na tem mestu bi se tudi zahvalil vsem članom društva Udarni val, ki so se zelo izkazali pri sestavljanju in razstavljanju miz ter nam omogočili, da je bil prostor skoraj v celoti pospravljen že na večer dogodka. Za medijsko pokritost sta skrbela Andraž Kravos in Jan Čermelj.

Še enkrat se zahvaljujemo vsem zgoraj naštetim, zraven pa tudi vsem igralcem, ki so prišli pokazat kaj znajo in seveda vsem obiskovalcem, ki so lahko pogledali kaj znajo najboljši igralci v Sloveniji.

Posted in Novice.

One Comment

  1. Pingback: Najava turnirjev v namiznem nogometu na Primorskem « ŠKD Črn Plamen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *